МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Категорії розділу

Методична діяльність [53]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Методична діяльність

Головна » 2013 » Квітень » 1 » Постійно діючій семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК
21:23
Постійно діючій семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК
29.03.2013р. на базі ДНЗ (ясла-садок) «Золоті зернята» Глевахівської селищної ради відбувся постійно діючій семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК з теми: «Використання  в практиці дошкільного навчального закладу різних видів рухливих ігор, як ефективного засобу фізичного виховання дошкільників».

            Учасниками семінару-практикуму були переглянуті декілька сюжетно-ігрових занять з фізичного розвитку: «В гості до ляльки» в молодшій групі (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Шульга Л.О., музичний керівник), за казкою «Теремок» в середній групі (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Панчук О.М., вихователь) та  декілька спортивних ігор в старшій групі: баскетбол, боулінг, городки (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Пірог Р.А., вихователь). В процесі обговорення глядачі відзначили, що переглянуті заняття пройшли на високому професійному рівні. Особливо всіх вразила гра дітей старшого дошкільного віку у баскетбол.

Під час теоретичної частини вихователь-методист Соловйова С.М. ознайомила присутніх із видами рухливих ігор та особливостями застосування їх у педагогічному процесі. Інструктором з фізкультури Чайкіною Н.В. було висвітлено питання навчання дошкільнят елементам спортивних ігор. Вихователь ДНЗ (ясла-садок) «Золотий півник» Данилівської сільської ради Колеснікова В.В. презентувала досвід своєї роботи з теми: «Українські народні ігри – здоров’я нації», після чого присутні мали змогу обмінятися досвідом з питання впливу гри на підвищення рухової активності на заняттях з  фізичної культури. Підводячи підсумок постійно діючого семінару-практикуму методист районного методичного кабінету Іліч О.Г., надала методичні рекомендації щодо використання різних видів рухливих ігор, як ефективного засобу фізичного виховання дошкільників та їх планування.                          

Домашнє завдання: Скласти конспект нетрадиційної форми роботи з дітьми з фізичного виховання. 


Рекомендації:

 

1.      Проводити з дітьми рухливі ігри різних видів: сюжетні й безсюжетні, ігри змагального типу, з елементами спортивних ігор (баскетбол, футбол, городки, бадмінтон, настільний теніс, хокей з м’ячем і шайбою, боулінг) та спортивних вправ (їзда на велосипеді, катання на санчатах, ковзанах, ходьба на лижах), забави (серсо, кільцекид, кеглі) тощо.

                                                                                           Інструктори з фізкультури, вихователі,                                                                                            протягом навчального  року                                                                                                                                                                    

2.      У повсякденні забезпечувати розвивально-виховний та оздоровчий ефект рухливих ігор правильним їх добором: відповідно до віку дітей, пори року, погодних та природних умов, місця ігор протягом дня, наявністю необхідного обладнання та інвентарю.                

 Інструктори з фізкультури, вихователі, систематично

3.      Знайомити дітей з основними елементами та правилами спортивних ігор, з правильною  технікою їх виконання. Створити умови для навчання елементів ігор та вміння грати  в спортивні ігри за спрощеними правилами.

Інструктори з фізкультури, вихователі, протягом навчального року

4.      Використовувати в практиці роботи різновиди українських народних ігор: сезонно-обрядові, побутові народні ігри, ігри-ловітки, ігри-забави, ігри-атракціони.

  Інструктори з фізкультури, вихователі, систематично



Переглядів: 2478 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів