МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Категорії розділу

Методична діяльність [53]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Методична діяльність

Головна » 2013 » Травень » 26 » Постійно діючий семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК
22:22
Постійно діючий семінар-практикум для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК
Зважаючи на те, що збереження та зміцнення фізичного, психічного і духовного здоров’я дитини є одним із пріоритетних завдань, визначених нормативними документами в галузі дошкільної освіти, зокрема, Законом України «Про дошкільну освіту», Базовим компонентом дошкільної освіти, проектом «Дошкілля», програм розвитку освітньої системи Київської області, Васильківського району на 2011-2013рр., 21.05.2013р. на базі ДНЗ (ясла-садок) «Золоті зернята» Глевахівської селищної ради відбулося третє засідання постійно діючого семінару-практикуму для інструкторів з фізичної культури, вихователів ДНЗ та НВК з теми: «Використання нетрадиційних форм фізкультурно-оздоровчої роботи в ДНЗ».

             Присутніми було переглянуто: пальчикову гімнастику в молодшій групі «Ягідка» (Сугира О.А., практичний психолог), гімнастику «Дао-ін» в молодшій групі «Ромашка» (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Іванюк А.В., вихователь), фізкультурну казку «Метелик-лялечка» в середній групі «Калинка» за методикою М.М. Єфименко (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Панчук О.М.., вихователь), гімнастику для профілактики сколіозу та плоскостопості «Рожеві хмаринки» в середній групі «Дзвіночок» (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури, Шульга Л.О., музичний керівник), гімнастику з фітболами в старшій групі «Сонечко» (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури), ритмічну гімнастику на степ-платформах в старшій групі «Бджілка» (Чайкіна Н.В., інструктор з фізкультури). Під час обговорення учасники семінару-практикуму відзначили високий рівень проведення нетрадиційних форм фізкультурно-оздоровчої роботи з дошкільнятами, особливо, гімнастики на степ-платформах.  

Вихователь-методист Соловйова С.М. розповіла про використання здоров’язбережувальних технологій у дошкільному навчальному закладі, після чого присутні обмінялися досвідом з даного питання та дали відповіді на запитання анкети.

Підводячи підсумок постійно діючого семінару-практикуму методист районного методичного кабінету Іліч О.Г., надала методичні рекомендації щодо використання в ДНЗ різних нетрадиційних форм фізкультурно-оздоровчої роботи:

   1.      Надавати процесу фізичного виховання оздоровчої спря­мованості.

Педагоги ДНЗ, протягом навчального року

  2.      Наповнювати заняття з фізичної культури, ранкової гімнастики та інших форм роботи різноманітними рухами в комплексі з традиційними та нетрадиційними оздоровчими технологіями, збагачуючи дітей знаннями про особисте здоров'я, формуючи у них уміння та навички оздоровлення та відновлення власного організму.

 Педагоги ДНЗ, протягом навчального року

  3.      Упроваджувати інноваційні оздоровчі технології для дітей дошкільного віку в ДНЗ, а саме: пальчикову гімнастику, логоритміку, гімнастику дао-ін, вправи для профілактики сколіозу, плоскостопості, заняття-казки за методикою М.М.Єфименка, гімнастику з фітболами, степ-аєробіку та ін.

Педагоги ДНЗ, протягом навчального року

  4.      Забезпечувати розвивально-виховний та оздоровчий ефект у повсякденні правильним  підбором та поєднанням традиційних і нетрадиційних форм роботи з фізичного виховання.                

Педагоги ДНЗ, постійно

     5.      З метою оптимізації фізичного навантаження на дітей, особливу увагу приділяти використанню нетрадиційного обладнання.

                                                                   Педагоги ДНЗ, протягом навчального року

Переглядів: 2518 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів