МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Категорії розділу

Методична діяльність [53]

Статистика


Онлайн всього: 4
Гостей: 4
Користувачів: 0

Методична діяльність

Головна » 2013 » Лютий » 24 » Семінар-практикум для вихователів різновікових груп ДНЗ та НВК
14:45
Семінар-практикум для вихователів різновікових груп ДНЗ та НВК

21 лютого 2013 р. на базі ДНЗ (ясла-садок) «Вербиченька» Кодаківської сільської ради відбувся семінар-практикум для вихователів різновікових груп ДНЗ та НВК з теми:  «Особливості розвитку та виховання дітей раннього та молодшого дошкільного віку в умовах різновікової групи».

Під час семінару-практикуму було переглянуто інтегроване заняття з пізнавального та художньо-естетичного розвитку «Чарівний клубочок» з дітьми різновікової (ясельно-молодшої) групи. Заняття підготували та провели вихователі Прудка Ю.В., Сулима О.І., музкерівник Безлаковський О.О.

В ході семінару-практикуму вихователь-методист ДНЗ (ясла-садок) «Казочка» Гребінківської селищної ради Бура С.О. доповіла присутнім про особливості роботи з дітьми раннього та молодшого дошкільного віку.

Завідуючою ДНЗ (ясла-садок) «Золотий півник» Данилівської сільської ради, Щербиною А.М., було висвітлено питання ролі іграшки в розвитку дитини. Вона розповіла присутнім про види іграшок, їх вплив на психічний розвиток дитини, поділилася досвідом роботи з питання створення предметно–ігрового середовища в групах раннього та молодшого дошкільного віку.

Учасники семінару-практикуму прийняли активну участь у діловій грі: «Створення розвивального середовища в різновіковій групі ДНЗ». По закінченню були підведені підсумки та прийняті методичні рекомендації.

 Рекомендації:

1.      Опрацювати розділи Базової програми «Я у Світі» «Ранній вік», «Молодший дошкільний вік».

Вихователі, протягом н.р.

2.      Забезпечувати підбір іграшок та ігрового матеріалу відповідно до методичних рекомендацій Міністерства освіти і науки від 18.07.2008 р. №1/9-470 «Підбір і використання іграшок для дітей дошкільного віку в дошкільних навчальних закладах», Типового переліку обов’язкового обладнання, навчально-наочних посібників та іграшок у дошкільних навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 11.09.2002 р. №509.

Вихователі, протягом н.р.

  3.      Опрацювати інструктивно-методичний лист Корж Т.М., викладача кафедри педагогічної майстерності КОІПОПК з теми: «Методичні рекомендації щодо створення розвивального середовища в дошкільному навчальному закладі».

Вихователі, до 01.03.2013 р.

   4.      Протягом року створити в групах необхідне розвивальне середовище (предметно-ігрове, природне, соціальне) для розвитку, навчання та виховання дітей ясельного та молодшого дошкільного віку, забезпечуючи повноцінний гігієнічний догляд за дітьми, дбаючи про збереження та зміцнення фізичного та психічного здоров’я.

Вихователі, протягом н.р.

  5.      Створюючи предметно-ігрове середовище передбачати: підбір і розміщення іграшок (деталізованих та умовних), ігрових модулів, макетів, предметів-замісників, різних атрибутів з урахуванням особливостей розвитку ігрової діяльності в різні вікові періоди дошкільного дитинства та формування у дітей тих чи інших дій з цими ігровими матеріалами.

Вихователі, протягом н.р.

6.      При підборі іграшок та ігрового матеріалу для дітей дотримуватись таких вимог:

·        врахування вікового принципу та принципу діяльності;

·        матеріал для гри має створювати оптимально наповнене цілісне ігрове оточення, безпечне і комфортне для дитини;

·        асортимент іграшок для дітей 2-го та 3-го року життя повинен забезпечувати удосконалення сенсорного досвіду, підготувати до засвоєння сенсорних еталонів, розуміння призначення предметів, засвоєння способу дії з ними, виховання культури взаємодії з ігровим партнерами як передумови виникнення сюжетно-рольової гри;

·        при підборі іграшок враховувати їх естетичний вигляд та гігієнічні висновки;

·        забезпечувати правильне зберігання іграшок та ігрового матеріалу.

Вихователі, протягом н.р.

7.      Використовувати різноманітні методи та прийоми ознайомлення дошкільників з новою іграшкою.

Вихователі, протягом н.р.

8.      Забезпечувати дотримання організаційних та педагогічних вимог під час проведення з дітьми раннього та молодшого дошкільного віку сюжетно-відображувальних ігор.

Вихователі, протягом н.р.

Переглядів: 2615 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 ірина шиденко  
Дякуємо Оксані Генадіївні за організацію цікавих та корисних - практичних семінарів.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів