МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Категорії розділу

Методична діяльність [53]

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Методична діяльність

Головна » 2014 » Квітень » 29 » Тиждень безпеки дитини в ДНЗ
17:55
Тиждень безпеки дитини в ДНЗ

 У дошкільному навчальному закладі "Весняночка" смт. Калинівка з 22 по 28 квітня 2014 року було проведено тиждень з охорони праці та безпеки життєдіяльності. Робота з дітьми проводилася за темами: «Природа друг, коли ти добре її знаєш», «Один вдома», «Вогонь друг, вогонь - ворог», «Безпечні та небезпечні вулиці та дороги», «Азбука безпеки».

Вихователі старших та середньої групи провели розвагу «Про вогонь нам треба знати, з ним не можна жартувати». Під час розваги, яка проходила у цікавій формі, дошкільнята повторили безпечної поведінки з вогнем, засвоїли знання про користь та шкоду, яку приносить вогонь, телефонні номери виклику допомоги, показали свою спритність, швидкість  в іграх-змаганнях.

Тиждень був насичений різноманітними заходами з БЖД, заняттями на теми: «Свої і чужі люди», «Захисти себе сам», «Про чисту та брудну воду», «Пожежа в лісі», «Сам удома». Дошкільнята переглянули відео фільми: «Обережно їжа», «Коли відчинено вікно» (обачність біля відчинених вікон, балконів), уроки обережності тітоньки Сови.

Цікаво пройшли заняття: «Дитина одна вдома», «Азбука безпечної поведінки», «Земля – наш спільний дім» (праця на природі, правила безпеки під час роботи), «Як чинити, щоб менше хворіти» (збудники хвороб, ознаки захворювання, правила поведінки хворої людини, коли тобі боляче), «Один серед чужих» (правила поводження з незнайомцями у дворі, на вулиці).

Підготовлені матеріали та оформлені стенди «Бережемо життя і здоров’я дітей» за розділами «Дитина і природа», «Дитина і вулиця», «Дитина серед людей», «Здоров’я дитини», перевірено стан пожежних щитів та пожежного інвентарю, перевірено стан електричного, опалювального обладнання, приміщення та території.

Під час тижня з охорони праці та безпеки життєдіяльності проведена зустріч з працівниками пожежної частини, та оглянута пожежна машина дошкільниками.

Вихователями були створені ігрові ситуації з правила поводження на вулиці, під час вивчення правил вуличного руху, як поводитися з незнайомими людьми, що потрібно робити коли ти поранився, або надати першу долікарську допомогу потерпілому.

28 квітня 2014 року о 10 годині 00 хвилин проведено практичний тренінг з евакуації дітей і працівників навчального закладу на випадок надзвичайної ситу­ації. Результати проведення цього тренінгу свідчать про добрий результат. Всі працівники дошкільного закладу разом з дітьми своєчасно зреагували на сигнал «оповіщення тривоги», та вивели дітей за межі дошкільного закладу.


 

Категорія: Методична діяльність | Переглядів: 1506 | Додав: Ксенія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів