МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 4 » 1 квітня – Міжнародний день птахів
11:24
1 квітня – Міжнародний день птахів

Твердження, що краса врятує світ, відомо всім, бо людина стала людиною, коли побачила яскраве різнобарв’я рідної природи, коли почула спів жайворонка й тьохкання солов’я, коли відчула тонкі пахощі бузкового цвіту й медові розливи білої акації. Але людина інколи забуває, що вона є лише часточкою природи, із законами й силами якої необхідно рахуватися. Птахи – частина природи, без яких її врода була б неповною!

Птахи – наші друзі!  Їх можна побачити й почути скрізь: у парках, скверах, садах, лісах, на полях, біля водойм, у містах і селах або просто на вулицях. Птахи прикрашають землю. Їх весела, дзвінка пісня, яскраве забарвлення оживляє природу, вселяє в нас бадьорість і радість.

З метою узагальнення та закріплення знань про роль птахів у природі та житті людини, їхню поведінку та спосіб життя, охорону та дбайливе ставлення до пернатих друзі вихованці

7 - 8 класів Мархалівського НВК включились в активну роботу. Вони підготували та переглянули комп’ютерні презентації: «Птахи Київщини» та «Птахи Червоної книги України», зібрали народні прикмети, перекази, легенди, загадки, прослухали голоси птахів на YouTube та переглянули цікаві відеофрагменти.

Щоб привернути увагу учнівської молоді до проблем охорони птахів та їх природних біотопів, залучити учнів до активної природоохоронної роботи, учитель хімії і біології Мархалівського НВК Шульженко М.М. запропонувала всім небайдужим у 2016 році долучитися до природоохоронної акції «Птах року - 2016» й провести власне спостереження за життям Повзика звичайного (Sitta europaea) у природі.

 У ході спостережень за Повзиком звичайним (Sitta europaea) необхідно з’ясувати: де і як мешкає птах, яким середовищам існування надає перевагу, які особливості поведінки й життя притаманні видові в природі, чи має ворогів та які антропогенні загрози впливають на існування цих птахів.

1 квітня 1906 року була підписана Міжнародна конвенція про охорону птахів, тому цей день – 1 квітня є Міжнародним днем птахів, але ми закликаємо вас пам’ятати про охорону птахів не тільки в цей день, а завжди.    

Переглядів: 621 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів