МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Липень » 7 » 8 липня - День родини
20:00
8 липня - День родини
Український День родини відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний Указ Президента України №1209/2011 "Про відзначення в Україні деяких пам`ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Цей день святкується щорічно - 8 липня.
      "Без сім`ї немає щастя на землі", - твердить народне українське прислів`я. Напевно, кожен із нас усвідомлює, який глибокий зміст закладено в цьому простому, на перший погляд, вислові. Ми не уявляємо свого життя без рідних людей, які завжди готові зігріти нас теплом і ласкою, любов`ю, бажанням допомогти й розрадити. Материнська турбота, батькова вимогливість і сила, братова підтримка, бабусина доброта... Хіба може бути щасливою людина без усього цього? Яких би життєвих перипетій не зазнала людина, які б перешкоди не долала, як би не страждала - завжди вона знаходить прихисток і розладу в сім`ї, де її підтримують, розуміють, жаліють.
      Українці завжди дуже високо цінували сімейний затишок, цінності й традиції. Культ батька-матері й щасливої родини, де панує злагода, властивий нашій народній педагогіці споконвіку, бо лише сім`я може захистити людину в такому непередбачуваному й жорстокому світі.
      Чим же захищає родина, чим вона сильна? Передусім любов`ю. Лише найближчі, найрідніші люди - батько й мати, брати й сестри, дідусь і бабуся - завжди доброзичливі, ласкаві й чуйні, що б ти не вчинив і якби не завинив. У серці цих людей ніколи не буде зла й зневаги до тебе, бо ти - його частинка.
     Дуже часто ми чуємо твердження, що сім`я - це основа суспільства. І хо ці слова такі звичні, вони, проте, не втрачають своєї актуальності й глибокого змісту. "З родини йде життя людини" -у цьому прислів`ї сконцентровано моральні й етичні принципи, за якими віками формувався моральний кодекс українців. Саме в сім`ї, де панує любов і взаємоповага, де належна увага приділяється вихованню національної свідомості, високої моральності, почуття справедливості й людяності, виростає гідний громадянин своєї країни, який, виплекані в родині ідеали, несе в суспільство та свою майбутню сім`ю.
     Доречі, в міжнародному співтоваристві День сім`ї засновано Генеральною Асамблеєю ООН ще в 1993 році і відзначається 15 травня, в Росії існує "День сім`ї, любові та вірності", який також відзначається 8 липня.
Переглядів: 1158 | Додав: adminschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів