МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 27 » Дзвони пам'яті – дзвони Чорнобиля
11:12
Дзвони пам'яті – дзвони Чорнобиля

26 квітня! В пам’яті українського народу цей день чорнобильського лиха, болю, суму і забути, і викреслити - неможливо.       

З приводу трагічної дати - 32 років з дня Чорнобильської катастрофи в Плесецькій школі відбувся захід «Дзвони пам'яті – дзвони Чорнобиля», метою якого було допомогти учням  осмислити та усвідомити масштаби трагічних подій, розбудити в них почуття відповідальності перед наступним поколінням, виховувати глибоку повагу до людей, які віддали своє життя в ім'я майбутнього життя людства, розвивати почуття гордості за свій народ, прищеплювати любов до рідного краю. В заході взяли участь сільський голова Мошковська Н.М. та директор будинку культури Остапченко І.М.

В ході заходу учні ще раз почули  про страшні наслідки найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя, про збитки, завдані здоров’ю людей, про втрати від радіоактивного забруднення довкілля, джерел водопостачання, рідних домівок. Діти розповідали підготовлену інформацію на тему «Духовний Чорнобиль», «Економічний Чорнобиль», «Чорнобиль – зона відчудження», читали поетичні твори про Чорнобиль. Школярі переглянули відеоматеріали зі спогадами учасників тих трагічних подій, які згадували страшні години і дні після катастрофи, розповідали, як рятівники намагалися приборкати велетенське полум’я та наслідки пожежі, навчали дітей бути пильними в усіх справах, дбати про життя людей, екологію навколишнього середовища. Хвилиною мовчання всі учасники заходу вшанували пам’ять загиблих героїв-чорнобильців.

В цей день у школі  діяла  книжкова  виставка «Чорнобиль — чорна мітка на Поліссі»та виставка плакатів, малюнків на екологічну тематику: «32 роки Чорнобильської трагедії», на якій свої роботи представили учні 5-11класів.

Нехай ніколи не замовкають дзвони людської пам’яті, що не даватимуть забути про цю трагедію!

Хай стане мир міцніший  устократ, хай над землею чисте небо буде. Чорнобиль — попередження набат, його уроків людство не забуде.

Переглядів: 533 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів