МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2017 » Травень » 10 » Герої вічно в нашій пам’яті живуть…
09:26
Герої вічно в нашій пам’яті живуть…

9 травня 2017 р. у Ксаверівській ЗОШ І-ІІІ ст. відбулося відкриття меморіальної дошки в честь вшанування пам’яті про Якова Нестеровича Барабася, земляка, випускника школи, який героїчно загинув 5 вересня 1941р. в роки ІІ Світової війни, спрямувавши свій палаючий літак на склади боєприпасів нацистських окупантів.

Церемоніал з нагоди відкриття пам’ятного знаку підготували та провели учні Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ст. – учасники рою «Молода Січ» разом з своїм виховником Шевченко К.Г.

Це було їх «Добре діло» в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Цій знаменній події передувала величезна пошукова робота, яку здійснювали учасники рою протягом навчального року.

При допомозі вчителів школи та односельчан  була зібрана інформація про життя та подвиг героя, створена експозиція «Подвиг Я.Н.Барабася». За сприянням полковника запасу, начальника авіатехнічного комплексу авіакомпанії «Росьавіа» Супрунця О.В. було упорядковано місця захоронення батьків Я.Н. Барабася в с.Ксаверівка. Урочистості з нагоди відкриття меморіальної дошки відбулися за участю голови сільської ради Скорука Г.С., директора школи Чепурного О.А., настоятеля місцевого храму Св.Катерини о.Юрія, який освятив пам’ятний знак.

Зі сльозами на очах присутні слухали зворушливі слова про подвиг героя-земляка, виступи дітей, випускників школи. Учасники рою під час церемоніалу продемонстрували свій стройовий вишкіл.  

Все далі і далі в глибину історії відходять події Другої Світової війни. Невблаганний час вкриває пеленою забуття далекі спогади, загоює болючі рани. Однак, ми пам’ятаємо велич подвигу нашого солдата, його звитягу і жертовність.

 Герої не вмирають, вони навічно у нашій пам’яті живуть!

Переглядів: 568 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів