МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 26 » Ювілей М.С.Мухи
19:27
Ювілей М.С.Мухи

25 жовтня 2015 року виповнилось 90 років Миколі Савовичу Мусі, людині, яка все своє життя присвятила розвитку фізичної культури і спорту та його інфраструктури на Васильківщині. Микола Савович більше тридцяти років був головою спортивного комітету Васильківського району. На його Ювілей зібрались  рідні, друзі, учні, колеги. Свято пройшло в теплій, родинній атмосфері. Найголовніші привітання від доньки - Лесі Миколаївни, внуків та правнуків. Були вітання від голови Васильківської райдержадміністрації Одинця В.І., голови Васильківської райради Веремейчика В.П.  Почесного жителя селища Грибінки – Муху М.С. завітала поздоровити і селищний голова Збаращенко Наталія Сергіївна, яка передала привітання від Київської обласної ради та цінний подарунок.

Відділ освіти прислав привітання з цілою делегацією: головний спеціаліст відділу освіти Васильківської РДА з питань молоді та спорту Терещенко В.В., директор районної ДЮСШ – Нехта В.В. та почесний працівник фізкультури та спорту України Кучма В.М.  Микола Савович випромінював радість і задоволення від зустрічі з друзями і багато говорив про минуле та майбутнє. Він і зараз знаходиться в чудовій фізичній та психологічній формі.  Грає в шашки та шахи. Кожного дня веде всій особистий щоденник. Працює на городі. Вирощує квіти.

Микола Савович Муха народився 25 жовтня 1925 року в селі Вінницькі Стави в минулому Гребінківського, а нині Васильківського району. Змалечку полюбив спорт та рухливі ігри, але тяжкі тогочасні роки не залишали часу на улюблене заняття. Голод, жахіття війни - все це тяжким тягарем лягло на плечі підлітка. По закінченню війни була служба в збройних силах Радянської Армії.
Після демобілізації з лав Радянської Армії, в 1950 році Микола Савович розпочав працювати в школі у рідному селі викладачем фізичної культури та старшим піонервожатим  де проявив себе відповідальним та фаховим організатором. Попрацювавши деякий час. вступає до Київського державного інституту фізичної культури, а  1959 році закінчив навчання і одержав спеціальність "вчитель фізкультури". З 1953 по 1987 роки працював на посаді голови Гребінківського, а згодом  і Васильківського районного спорткомітету.
У цей час М.С. Муха організував розбудову спортивного життя району. Адже в рік його приходу на посаду спортивна інфраструктура Васильківщини складалася з однієї футбольної команди та одного футбольного поля. Починаючи з далекого 1964 року, районний спорткомітет, очолюваний М.С. Мухою, організовує перший регулярний чемпіонат з футболу, в якому взяло участь 6 команд.
З'явились міцні футбольні колективи в смт Гребінки, с. Ковалівка, с. Ксаверівка, с. Мар'янівка, с. Саливінки, с. Пологи та ін. Була створена на громадських засадах районна федерація футболу. Але все ж основна організаційна робота з розвитку футболу проводилась районним спорткомітетом та спортивними товариствами. І ця  праця дала свої результати. У 70-80-х роках минулого століття в чемпіонаті району грали більше двадцяти команд. Збірні команди району беруть участь у чемпіонатах та розіграшах кубків Київської області.
На 1987 рік за активним сприянням Мухи М.С. у кожному селі та селищі району був споруджений спортивний майданчик, футбольне поле, створені команди з видів спорту. Систематично проводились різноманітні першості району, спартакіади .Особливо район відзначався масовістю в проведенні змагань.
Виховувалися майстри, які перемагали в обласних та республіканських змаганнях. Робота М.С. Мухи відзначена успіхами. Так, у 1965 році район нагороджено грамотою  Українського республіканського спорткомітету за організацію фізкультурно-спортивної роботи, а Миколі Савовичу присвоєно почесне звання «Відмінника фізичної культури і спорту» та нагороджено цінним подарунком - мотоциклом. На базі району проводились республіканські, обласні семінари для обміну досвідом.
14 червня 1978 року на Республіканському організаційному комітеті з проведення масових змагань згідно плану спартакіади народів СРСР Васильківський район відзначений як кращий організатор  фізкультурно-масових змагань в Українській РСР з нагородою в 2000 карбованців, машиною "Москвич 2140", грамотою, а голову спорткомітету району вдруге визнано відмінником у сфері фізичної культури і спорту.
За роки роботи Миколи Савовича Мухи на посаді голови районного спорткомітету активно вирішувалося кадрове питання. В усіх селах були організовані спортивні осередки. На кінець 1986 року в сфері фізичної культури та спорту району налічувалося 36 фахівців з вищою та середньоспеціальною освітою.
Залишивши посаду голови спорткомітету, М.С. Муха все ж не залишив роботу з розвитку фізкультури і спорту на селі. Він і сьогодні працює громадським інструктором в сфері фізичної культури і спорту. Бере активну участь в спортивному житті селища Гребінки, є одним із засновників традиційного турніру з шахів та шашок до Дня Незалежності України. М.С.Муха і нині займає активну життєву позицію, ділиться своїм досвідом з молоддю. Тож, хочеться побажати Миколі Савовичу міцного здоров'я, молодецького завзяття, яким ще не раз дивуватиме своїх земляків.

Переглядів: 526 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів