МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Вересень » 27 » КИЇВЩИНА – НАШ ЗАПОВІТНИЙ КРАЙ
15:41
КИЇВЩИНА – НАШ ЗАПОВІТНИЙ КРАЙ

Делегація вихованців районного ЦДЮТ та учнів закладів загальної середньої освіти Васильківщини взяла участь в обласній краєзнавчій конференції учнівської молоді «Київщина – мій заповітний край», присвяченій 125-річчю відкриття Трипільської культури в Україні та 100-річчю Української революції.

Захід відбувся 21 вересня 2018 року у приміщенні КЗ КОР «Трипільський навчально-реабілітаційний центр». Мета конференції, в якій взяли участь близько 100 юних краєзнавців Київщини, – розвиток творчих інтересів учнівської молоді з різних напрямів краєзнавства, науково-дослідницької і природоохоронної роботи, виховання патріотичних почуттів та любові до рідного краю.

Учасники нашої делегації презентували свої дослідження за такими напрямками: «Славні імена земляків», «Географія та екологія рідного краю» та «Легенди мого міста (села)».

Пасевич ДаринаЦікаві, ґрунтовні та захоплюючі матеріали про історію та мужність родини свого земляка Лук’яна Долі представили у своїх виступах вихованці Васильківського районного ЦДЮТ, учні Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Конопольська Софія та Порхун Олександра (керівник Шевченко К.Г.). Тема їх дослідження – «Два покоління мужніх, три героїчні долі». Про життєвий та творчий шлях відомого краєзнавця з Гребінок, дослідника історії Васильківщини розповіли на конференції Кушніренко Аліна та Численок Ілля – учні ОНЗ Гребінківський НВК (керівник Корнієнко Л.М.). Тема їх дослідницької роботи «Микола Таран – дозорець долі своєї землі». Цікаві відомості про свою маленьку Батьківщину висвітлила в своєму дослідженні «Мар’янівка – наш благословенний край» Пасевич Дарина, учениця Мар’янівського НВК (керівник Мартич Л.В.). Вихованки гуртка «Лідер-клуб», Гончар Альона та Сулима Олександра презентували на конференції свою дослідницьку роботу на тему «Історія сіл Васильківщини в легендах та переказах» (керівник Шевченко К.Г.).

Юні краєзнавці були запрошені на екскурсію до КЗ КОР «Київський обласний археологічний музей» та на Дівич-гору – «місце сили», що має відношення до стародавнього слов’янського культу «Богині-праматері».

Учасники конференції записали відео-звернення до своїх однолітків із закликом бути активними учасниками краєзнавчих експедицій, акцій та конференцій, сприяти та підтримувати розвиток краєзнавчого руху учнівської молоді Київщини.

Переглядів: 368 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Вересень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів