МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Квітень » 26 » Лінійка до 30 річниці аварії на Чорнобильській АЕС
19:06
Лінійка до 30 річниці аварії на Чорнобильській АЕС

26 лютого в Плесецькій ЗОШ відбулася лінійка пам'яті аварії на Чорнобильській АЕС. В ній взяли участь всі учні та педагогічний колектив школи.

Метою заходу було поглиблення знань учнів про аварію на ЧАЄС, виховання співчуття до чужого болю; почуття поваги, вдячності і пам'яті до сторінок історії України. 

Мовчать слова, як квіти обеліскам,
Радіаційна зона не зника.
Живих вшануймо і вклонімось низько
Сльозина болю по щоці стіка.

Обминути цю дату в історії нашої країни не можна ніяк. Вона торкнулася обпеченим крилом більшості жителів України, Європи. Не минула ця біда і наших односельців, які теж брали безпосередню участь у ліквідації наслідків аварії на станції. В історії нашого народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. У 2016 році годинник життя відраховує 30 років Чорнобильської катастрофи. Чорною плямою стала на 

нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Людство ще не знало техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів.Ми завдячуємо життям людям, які першими прийняли на себе страшний удар, який завдала людству ядерна енергія, що вийшла з під контролю. 30 років пройшло з тієї страшної квітневої ночі, коли горіли земля і небо, коли крізь шалений ураган пломеню зловісно блиснуло пекельне жерло четвертого реактора,коли українські хлопці не відступили з лінії вогню, ціною свого життя врятували усіх нас і власною смертю смерть попрали. В останні квітневі дні вся Україна згадує героїв, які своїми життями оплати життя мільйонів у трагічні дні, місяці, роки чорнобильського лиха.

Переглядів: 430 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів