МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 10
Гостей: 10
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 23 » Майстер- клас «Друге життя побутових відходів»
12:27
Майстер- клас «Друге життя побутових відходів»

В епоху науково - технічного прогресу збільшується обсяг використаних матеріалів. Екологія погіршується з кожним днем. У всіх точках світу цьому питанню приділяється велика увага шляхом проведення різних соціальних акцій, наприклад вироби з побутових відходів. Саме тому у Плесецькій ЗОШ в рамках Всеукраїнського тижня охорони навколишнього середовища «Чиста планета» 20 квітня керівником гуртка «Моделювання іграшок-сувенірів» Тищенко Оксаною Анатоліївною проведено майстер-клас «Друге життя побутових відходів». Метою заходу було залучення молодого покоління до захисту навколишнього середовища, популяризація використання сміття як вторсировини, пропаганда сортування відходів.

Звичайно ж, можна робити зі сміття, яке належить до категорії нешкідливого, вироби своїми руками. Для виробів своїми руками прекрасно підходять використані пляшки, банки, кришки, різна пластикова тара, картон або папір. Також, щоб виготовити вироби з вторсировини можна використовувати металобрухт, деревину і відслужилу гуму.

Якщо говорити про те, про що ми іноді і не замислюємося, то виявляється, що середній термін використання пластикової пляшки всього лише 10-15 хвилин. Проте, термін її повного розпаду в природі близько 300 років. Чому це важливо? Необхідно усвідомити, наскільки довго, після того, як ми скористалися «хвилинною слабкістю», природа відновлюватиме природний баланс.

Саме для того, щоб хоч якось «скрасити» таку значну різницю в терміні використання і утилізації учні нашої школи подарували «друге життя» вже використаним пластиковим пляшкам, виготовивши з них різноманітні сувеніри. Всі учасники майстер-класу розходилися з гарним настроєм і впевненістю, що саме вони мають зробити нашу планету чистішою.

Переглядів: 473 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів