МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Квітень » 7 » Майстер - клас з писанкарства
12:27
Майстер - клас з писанкарства

У житті  кожного християнина Великдень – свято особливо шановане та величне. Ми святкуємо його з відкритою душею і чистим серцем, глибокою надією на перемогу добра. А одним з елементів обрядової традиції найдорожчого з свят є писанка, популярність якої зростає з кожним роком. З сивої давнини бере свій початок писанкарство.

Мудрі  представники старшого покоління кажуть: «У світі доти існуватиме любов, доки люди писатимуть писанки». І  справді, тільки велика любов може творити такі дива гармонії та уяви. Кожна писанка – це окремий малесенький світ. Тут і небо із зорями, й вода з рибами, і дерево життя з оленями й птахами, й засіяне  поле, і триверхі церки - усе це вималювано в певному порядку для того, щоб підтримувати лад та рівновагу і в нашому, великому світі.

Писанкарство – старовинне мистецтво наших предків. У давнину писанка була оберегом, мала обрядове та магічне значення. Сьогодні вивчення писанкарства важливо для збереження наших коренів, нашого духовного спадку.

5 квітня  в Плесецькій  ЗОШ І- ІІІ ступенів відбувся майстер – клас з писання української писанки.  Своїми  знаннями  та уміннями писати великодню писанку поділилася  вчитель трудового навчання та образотворчого мистецтва Стрельченко Валентина Олексіївна.

Кожен, хто відвідав майстер – клас, підготував все що потрібно для роботи: яйце, віск, писачок, свічку, фарби та зразки  розписів писанок. Валентина Олексіївна розповіла про процес виготовлення писанки, проілюструвала всі етапи її виготовлення.

Учні школи, які  вперше  спробували  себе у цій справі, дуже  хвилювалися і боялися, що в них нічого не вийде. Але писанка  вийшла у кожного. І всі учасники майстер – класу  переконалися у цьому, коли на останньому етапі  почали  знімати  віск, і під вогнем свічок  розквітли золотаво – червоні орнаменти  на їхніх писанках.

До свята Великодня ще залишилось трохи часу, тож Ви можете зробити власну писанку та подарувати її своїм рідним та близьким.

«Ab ovo» «Все  починається з яйця» - глибокодумно говорили стародавні римляни. « Христос воскрес!» - казали наші предки. «Христос воскрес – воскресне Україна!» - з надією промовляємо ми та наші сучасники.

Переглядів: 486 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів