МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Листопад » 26 » «Навіки слава Україні, героям слава на віки!»
21:09
«Навіки слава Україні, героям слава на віки!»

"Україна – це територія гідності й свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції –  Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. 

Указом Президента України від 13 листопада 2014 року, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного  та майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку ХХІ століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року-лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, установлено в Україні День Гідності та Свободи, який відзначатиметься щорічно 21 листопада.

Так, у Гребінківській гімназії пройшов селищний захід «Навіки слава Україні, героям слава на віки!» До присутніх звернулась Гребінківський селищний голова Наталія Сергіївна Збаращенко. У своєму виступі вона наголосила на тому, що гребінчани ніколи не стояли осторонь вирішальних для України подій. Вони були активними учасниками подій Помаранчевої революції, активістами Євромайдану, учасниками АТО та волонтерами. Про реалії двох революцій та сьогодення розповів учасник тих подій учитель історії Гребінківської гімназії Роман Валерійович Засуха. Присутні переглянули відеоматеріали та світлини доленосних подій нашої держави. Під час хвилини мовчання присутні в скорботі схилили низько голови перед пам’яттю людей різного віку, яких було вбито у мирний, цивілізований час ХХI століття. Ще довго-довго з покоління в покоління передаватимуть вони синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 рр. Адже ці події сколихнули весь світ, не залишили байдужою жодної душі.

Хочеться, щоб ми всі зажили мирним життям. І, може, тоді ми станемо цінувати наш новий мир понад усе, так, як ми оцінили Незалежність нашої Батьківщини лише тоді, коли за неї пролилася кров.

Повірмо в те, що нас вже не збороть,

І долучаймось до добра і слави.

Хай будуть з нами Правда і Господь.

Хай мир панує у моїй державі!

Переглядів: 794 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів