МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Вересень » 13 » «Олімпійський урок» на Васильківщині
19:35
«Олімпійський урок» на Васильківщині

12 вересня в нашій державі святкують День фізичної культури і спорту України. З 8 по 15 вересня проходить «Олімпійський тиждень». Сьогодні в переддень свята спорту в Калинівській загальноосвітній школі №1 пройшов «Олімпійський урок», який організували: Київське обласне відділення НОК України (голова Кураченко І.О.), Васильківська районна дитячо-юнацька спортивна школа (директор Нехта В.В.) та Калинівська ЗОШ №1 (директор Коваленко Л.І.).

Теоретичний олімпійський урок пройшов дуже цікаво. Спочатку учнів привітала начальник відділу освіти Васильківської РДА Гейко І.М., яка як історик коротко розповіла про зародження Олімпійський ігор і олімпійський рух Потім до слова був запрошений член Національного Олімпійського комітету України, голова Київського обласного відділення НОК, Заслужений працівник фізичної культури та спорту України Кураченко Іван Опанасович. Він розповів про олімпійський рух в Україні, адже особисто приймав участь в п’яти Олімпійських іграх, як член офіційної делегації України. Діти з захопленням слухали історії очевидця Олімпійських ігор,адже Іван Опанасович майже десять років очолював Управління фізичної культури і спорту Київської обласної державної адміністрації, і олімпійців на той час в області було багато. Він розповів про Майстра спорту міжнародного класу з метання молота, члена Олімпійської збірної України - Секачову Ірину, жительку селища Глеваха, Васильківського району, яка була учасницею трьох Олімпійських ігор. Учні багато цікавого дізнались під час його виступу. Урок переривався відео фрагментами різних періодів Олімпіад.

На уроці був присутній і мав слово ветеран фізичної культури і спорту Васильківщини, вчитель фізичної культури, тренер - Рутковський Віктор Володимирович, який був учасником естафети Олімпійського вогню на ХХІІ-х  Олімпійський іграх 1980 року які проходили в Москві. На зустріч з дітьми він прийшов з Олімпійським факелом ,який зберігав 35 років. Віктор Володимирович цікаво розповів про естафету Олімпійського вогню, який є одним із символів Олімпіад. Цікаві подробиці естафети, які знав тільки він, учні слухали з широко розплющеними очима. Віктор Володимирович закликав усіх займатись фізичною культурою і бути сильними та здоровими.

В кінці Олімпійського уроку перед учнями виступила Баласинович Наталія Олександрівна - перший заступник голова Васильківської районної державної адміністрації. Вона розповіла дітям про свої враження від Олімпійських ігор  в Китаї . Наталія Олександрівна закликала дітей до здорового способу життя та побажала перемог в спорті та житті. Адже  прагнення перемоги в спорті і житті приводить людину до успіху!!!

В заключній частині Олімпійського уроку була проведена Олімпійська вікторина, де учні відповідали на питання із історії Олімпійських ігор та матеріалу, який отримали на уроці. За правильну відповідь кожен отримав приз, а шкільна бібліотека поповнилась літературою від Національного Олімпійського комітету України. З Днем фізичної культури і спорту України !!! Здоров’я  та миру бажаємо всім!!! 

Переглядів: 1050 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів