МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 22 » Позитивні кроки у сфері освіти–погляд учасників Всеукраїнського збору лідерів, визначених під час проведення Форуму Учнівської Ліги України
17:02
Позитивні кроки у сфері освіти–погляд учасників Всеукраїнського збору лідерів, визначених під час проведення Форуму Учнівської Ліги України
Вектор нашої держави на формування громадянського суспільства є одним з пріоритетних напрямів розвитку демократії, правової і соціальної держави. В молодіжному середовищі ми можемо спостерігати результати діяльності дитячих і молодіжних громадських організацій.

Спостерігається активізація органів учнівського самоврядування всіх рівнів. Створюються обласні осередків дитячо-юнацькі організації. Держава надає можливості проведення всеукраїнських лідерських зборів. Стала відчутною підтримка діяльності учнівського самоврядування на місцях, органи влади та місцевого самоврядування достатньо серйозно ставляться до участі учнівської молоді у процесі прийняття рішень на всіх рівнях.

В системі освіти найбільш ефективно, на нашу думку, реалізовано програму комп’ютеризації закладів освіти. Переважна більшість шкіл України має сучасно обладнані комп’ютерні класи і вільний доступ до мережі Інтернет.

Запровадження системи зовнішнього незалежного оцінювання та державної підсумкової атестації, на думку 80% лідерів цього збору , дозволили:

- надати додаткові можливості щодо покращення знань школярів;

- перейти до якісної системи оцінювання знань;

- зменшити випадки корупції під час вступної компанії до вищих навчальних закладів.

Незважаючи на економічні негаразди країни, державою підтримується програма літнього оздоровлення дітей. Завдяки цій програмі, наша зустріч відбулася на чудовому морському узбережжі.

Успішно реалізуються програми роботи з обдарованою молоддю. Серед нас є багато учасників творчих фестивалів, конкурсів. Підтримується науковий напрям розвитку талантів. Запроваджено велику кількість стипендіальних програм підтримки обдарованої молоді.

Українська система освіти, завдяки проведеним реформам, стала ближчою до європейської. Такі кроки дозволять вже найближчим часом об’єднати освітній простір, що має безперечні переваги і для розвитку країни, і для кожного з нас.

Європа стає ближче і це відчув, мабуть, кожний учасник нашого форуму.

За матеріалами МОНмолодьспорту України.

Переглядів: 1174 | Додав: adminschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів