МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 13 » Слово Шевченка безсмертне в віках!
10:36
Слово Шевченка безсмертне в віках!

В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам'яті і з великою любов'ю та повагою передає з покоління в покоління. Для українців такою святинею є натхненник національних ідей, провідник добра, волі, щастя і правди – Тарас Шевченко. Саме завдяки його влучному слову, що лунало сильно і впевнено наш народ усвідомив себе як національну єдність. Через віки промовляє до нас слово великого поета, надихає нас, дає нам силу та мужність і нагадує, що ми – українці, що ми є народом. Оцінюючи сьогодення, ми повинні частіше оглядатися назад, щоб не забувати дорогу страждань, злигоднів та кривавої боротьби, яку здолали, пам’ятати велич лицарських перемог і  «незлим  тихим словом» згадувати народних пророків, титанів духу, борців за щасливу долю рідної землі, до яких належить Великий Кобзар.
     Напередодні  знаменної дати у Ксаверівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів проведена велика робота з організації та реалізації  відповідних заходів щодо відзначення Шевченківських днів. Для учнів 5-11 класів оголошено конкурс на кращий прозовий  чи поетичний твір «Шляхами Великого Кобзаря», бібліотекарем була створена виставка присвяченка генію Шевченку.

   9 березня  відбувся загальношкільний захід, де учні 5 класу під керівництвом вчителя української мови та літератури Дзюби В.М. Учні розповідали факти з життя та творчості генія, читали його вірші, співали покладені на мелодію його шедеври "Реве та стогне Дніпр широкий", "Думи мої" (вчитель Іващенко Б.Б.), колектив "Феєрія" продемонстрував танцювальну композицію (керівник Шевченко А.Г.). На заході були відзначені кращі знавці української мови та літератури.

Слово Шевченка безсмертне в віках!

Переглядів: 497 | Додав: RMK | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів