МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Жовтень » 2 » Тиждень планування сім’ї
22:19
Тиждень планування сім’ї

    В рамках Всеукраїнського тижня планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я, з метою привернення уваги учнівської молоді до власного здоров'я та розвиток умінь і навичок його збереження, пропаганди здорового способу життя, профілактики ранніх статевих стосунків, усвідомлення учнями важливої ролі особистої відповідальності при прийнятті рішень 25 вересня в Мархалівській ЗОШ І – ІІІ ступенів проведений виховний захід з елементами тренінгу «Вік першого кохання…» До участі в тренінгу були залучені учні 11 класу, психолог, учителі – предметники.

Завдання тренінгу: 
  • з’ясувати роль контрацепції в плануванні сім'ї та охороні репродуктивного здоров'я жінки;
  • обґрунтувати профілактику позапланової вагітності та сучасні методи контрацепції;
  • сприяти усвідомленню учнями наявності міфів, які перешкоджають здоровій реалізації сексуальності, негативно впливають на репродуктивне здоров’я та необхідності їх розвінчування шляхом надання достовірної інформації;
  • підвести учнів до розуміння того, що небажана вагітність, венеричні хвороби – це поведінкові ускладнення, запобігти яким можна через формування власних навичок відповідальної поведінки.

            Чи залишилось місце в сучасному суспільстві для такої загальнолюдської цінності, як кохання? Відповідь на це запитання спробували знайти під час тренінгу. Розпочала розмову з учнями про інтимні стосунки учитель біології Шульженко М.М. Учасникам тренінгу вдалось з’ясувати, що мова кохання – це могутня форма комунікації. В ході дискусії та практичних вправ учасники тренінгу переконалися, що важливою складовою кохання та планування сім’ї є відповідальність. Адже важливо усвідомити, що ідеальні взаємні відносини у стосунках потребують самоповаги, виховання дітей, розвиток їх фізичних та духовних сил в органічному зв’язку з суспільним вихованням. Учасники тренінгу по черзі висловлювали свою думку, що таке родина, сімейні цінності та стосунки. Продовжуючи тему родинних стосунків, психолог Фітьковська А.А. розповіла про одну з важливих складових у стосунках між чоловіками та жінками – сексуальність, таїнство подружжя і вміння дарувати, а не лише отримувати.

          Отримавши достатню кількість інформації учасники тренінгу виконали кілька вправ, а саме: "Що ми хочемо отримати від сексуальних взаємин?", "Особиста відповідальність", "Історія одного кохання", "Міфи і факти про сексуальну поведінку". Заступник директора з навчально – виховної роботи  Глов’як Л.В. підвела підсумки, додавши: «Статеве виховання – одна із складових морального виховання, тому, відповідно, за його відсутності, неможливо вважати особистість всебічно розвиненою, високодуховною, гармонійною.     

           Тривалий час існувала хибна думка, що питання інтимних стосунків між чоловіком і жінкою вирішується приватно, індивідуально.  Тому активне, відкрите обговорення цієї теми і пропагування знань, навіть із науковим підґрунтям, неетичне, непристойне, до того ж – сприяє породженню хворобливої цікавості до статевих стосунків, психічних відхилень і вад.

На сучасному етапі розвитку суспільства одним із серйозних і першочергових завдань школи є формування в учнів правильних духовних установок, прищеплення толерантного ставлення до однолітків, зокрема і протилежної статі, виховання культури чистих і справжніх взаємин між статями. Причому, здійснювати ці нелегкі завдання необхідно органічно вплітаючи в навчально – виховний процес. 

Шляхом правильного статевого виховання необхідно закласти основи майбутніх гармонійних подружніх відносин. В кожного підлітка повинен бути сформований моральний ідеал родини, розуміння її цінності і необхідності для людини. Родина є основою життєвого благополуччя, тому що вона сприяє збереженню здоров'я, полегшує перенесення життєвих труднощів».

 

Переглядів: 920 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів