МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 23 » «Твій вибір – життєвий успіх»
17:15
«Твій вибір – життєвий успіх»

Вибір професії, яка відповідає інтересам і нахилам особистості молодої людини - завдання складне. Воно не завжди під силу підлітку, тому треба постійно, цілеспрямовано допомагати формуванню інтересу й любові до певного виду професійної діяльності. Важливо, щоб учні добре орієнтувалися в світі професій, актуальних в селі, місті, районі, регіоні. Для цього потрібне кваліфіковане інформування учнів, поступове та цілеспрямоване ознайомлення зі світом професій за сучасними профорієнтаційними методиками.

З метою сприяння професійного самовизначення учнів, формування позитивного ставлення до професій, що користуються попитом на ринку праці, 22 березня у Мархалівському НВК було проведено виховний захід для учнів 8 – 9 класів. Під час проведення заходу учні переглянули презентацію «Моя професія - мій життєвий вибір», ознайомились з професіями, які мають сталий попит на ринку праці, мотивацією подальшої навчальної діяльності при виборі професії, уникненням помилок і розчарувань при виборі професії та ін. Учні також познайомились з найдивнішими професіями, та професіями, які зникли за останні роки. Цікавою була інформація про відомих людей, що прославили свою професію. Особливо цікаво були представлені професії, які супроводжувались жартівливими віршами, сценками, частушками. Учні були активними учасниками, які висловлювали свою точку зору щодо вибору професії.

І наостанок: знайти себе в цьому світі – означає гідно жити, відчувати себе потрібним людям, отримувати задоволення від роботи. Як сказав Конфуцій: « Почніть займатися тим що вам подобається, і вам не доведеться працювати жодного дня в житті.» 

Переглядів: 962 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів