МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2011 » Вересень » 6 » В Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України занепокоєні високим рівнем тютюнопаління серед школярів
21:14
В Міністерстві освіти і науки, молоді та спорту України занепокоєні високим рівнем тютюнопаління серед школярів
Дмитро Табачник звернувся до мерів українських міст з проханням сприяти вирішенню проблеми розташування кіосків поблизу шкіл, у яких учні можуть придбати тютюнові вироби

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту вкрай стурбоване ситуацією щодо поширення тютюнопаління в учнівському середовищі, йдеться в листі міністра освіти до мерів українських міст.

Поточна ситуація щодо поширення негативних явищ серед української молоді має сумну статистику, повідомляється у листі. Так, за результатами статистичного дослідження серед учнівської молоді віком 15-16 років 63% юнаків та дівчат уже мають досвід тютюнопаління, а у місті Києві біля кожної школи розміщено в середньому 7 кіосків, у яких можна придбати тютюнові вироби або побачити рекламу тютюну та алкогольних напоїв.

Подібна ситуація спостерігається і в інших регіонах країни, особливо у великих містах. Це сприяє поширенню негативних звичок серед учнівської молоді та призводить до погіршення їхнього здоров’я, а відтак і майбутнього нації в цілому, зазначається у листі міністра.

Дмитро Табачник зазначив, що Міністерством освіти розроблено Концепцію проекту Загальнодержавної цільової соціальної програми "Формування здорового способу життя молоді України" на 2013-2017 роки, що розміщена для громадського обговорення на сайті міністерства освіти.

Міністерство освіти звертає увагу міських голів на проблему розташування кіосків біля шкіл. Вирішення цієї проблеми можливе лише за умови об’єднання зусиль центральних, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, йдеться в листі.

"Прошу Вас долучитися до обговорення Концепції, проаналізувати порушену ситуацію у вашому місті та надати пропозиції щодо вирішення вищезгаданої проблеми", - йдеться у зверненні міністра освіти до мерів українських міст.

За матеріалами: Освіта.ua
Переглядів: 1189 | Додав: adminschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів