МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Серпень » 31 » ВІДКРИТТЯ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВАСИЛЬКІВСЬКОГО РАЙОНУ!
15:57
ВІДКРИТТЯ ІНКЛЮЗИВНО-РЕСУРСНОГО ЦЕНТРУ ВАСИЛЬКІВСЬКОГО РАЙОНУ!

30 серпня 2018 року відбулася найбільш очікувана подія - відкриття Комунального закладу Васильківської районної ради «Інклюзивно-ресурсний центр» (ІРЦ) для дітей з особливими освітніми потребами Васильківського району.

У закладі надаватимуть комплексну психолого-педагогічну оцінку розвитку дітей, а також допомагатимуть їх соціальній адаптації.
Інклюзивно-ресурсний центр покликаний забезпечувати методичний, психологічний, дефектологічний супровід дітей з особливими освітніми потребами віком від 2 до 18 років. Послуги центру будуть надаватись безкоштно.

ІРЦ розташований на базі ОНЗ Путрівський НВК, обслуговуватиме дітей Васильківського району. Фінансування закладу буде здійснюватися за рахунок освітньої субвенції та місцевого бюджету.

У відкритті районного інклюзивно-ресурсного центру, взяли участь директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова, народний депутат України Ігор Кононенко, голова Васильківськкої райдержадміністрації Владислав Одинець, голова Васильківської районної ради Наталія Баласинович, Путрівський сільський голова Віталій Онищук.

У своєму виступі Віра Борисівна Рогова, зазначила: "Я впевнена, що це йде на користь нашим особливим дітям. Вони надзвичайно добрі та відкриті! Це потрібно кожному з нас та всій країні!". З її слів - ІРЦ Васильківського району - це один з найкращих закладів даного типу у Київській області.

Під час відкриття закладу були присутні ті, для кого створено ІРЦ - це діти з особливими потребами, які так довго чекали на такий гарний і чудовий заклад, у якому вони можуть отримувати відповідні послуги. Вони мали змогу насолодитися театралізованою виставою, співом, танцями однолітків, а також відчути усі перваги ІРЦ.

Як зазначила керівник закладу Юлія Любченко, що фахівцями центру, а це - вчитель лікувальної фізкультури, практичний психолог, логопед, дефектолог – будуть проводити корекційно-розвиткові заняття з дітьми, що мають особливі освітні потреби.

Також в установі фахівці готуватимуть комплексну оцінку розвитку дітей з особливими освітніми потребами. На підставі цього висновку дитина навчатиметься у загальноосвітньому навчальному закладі на інклюзивній формі навчання за програмою, визначеною у комплексній оцінці.

За злагодженої роботи всіх служб Інклюзивно-ресурсний центр Васильківського району був повністю забезпечений меблями, спортивним та технічним обладнанням, а також дидактичним матеріалом для роботи з дітьми та став одним і перших закладів Київщини, який розпочав свою роботу.

Крім того, за сприяння народного депутата Ігоря Кононенка, невдовзі, до Дня вчителя, центр отримає спеціальний автомобіль, обладнаний усім необхідним, щоб транспортувати дітей із інвалідністю.

Дякуємо, всім хто долучився до створення Інклюзивно-ресурсного центру, адже діти - це наше майбутнє.

https://www.facebook.com/Viddil.osvitu.VRDA/posts/1841974922590892?__tn__=K-R 

Переглядів: 419 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Серпень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів