МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Березень » 14 » Відкриття погруддя Т.Г. Шевченку у Ксаверівській ЗОШ І-ІІІ ступенів
11:08
Відкриття погруддя Т.Г. Шевченку у Ксаверівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

12 березня 2018 року на честь 204-ї річниці з Дня народження Тараса Григоровича Шевченка у приміщенні Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів урочисто відкрили погруддя Кобзаря. У відкритті взяв участь сільський голова с. Ксаверівка Скорук Григорій Степанович. Директор школи Чепурний Олександр Анатолійович відкрив святкову церемонію.

       На відкритті погруддя визначному українцю усі, хто був причетний до цієї справи, говорили, що ця подія в нинішній вкрай непростій ситуації в Україні є символічною, адже саме зараз постать Великого Кобзаря є такою, що має об’єднати всіх – від заходу до сходу, від півдня до півночі країни. «Я дуже сподіваюся, що пам’ятник Шевченку буде об’єднувати усіх нас – це буде символ єдності села, єдності країни, це те, за що ми усі переживаємо. І саме Тарас Шевченко – це та постать, яка має об’єднувати всіх заради миру» - сказав сільський голова.

       Такої ж думки і директор школи Чепурний Олександр Анатолійович, який вважає, що погруддя для школи має стати не просто оберегом: «У ці випробувальні дні для нашої нації ми відкриваємо пам’ятник духовному батькові України Тарасу Шевченку. Шевченко – це наш оберіг. У світі йому встановлено 1384 пам’ятники. Яка ще в світі нація має такого генія, якому весь світ ставить пам’ятники?! Чому? Тому що для нього найвищою цінністю була воля, правда, справедливість. Звичайно, не кількістю пам’ятників вимірюється проникнення Тараса Григоровича в душу народу. Повністю це відбудеться тоді, коли ми здійснимо його заповіт, його науку – як жити в цьому непростому світі».

       Церемонії відкриття передував довгий і клопіткий процес підготовки за участю всього шкільного колективу. А ініціаторами цього стали молоді хлопці і дівчата - учасники рою "Молода Січ" Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

В рамках Доброго діла Всеукраїнської військово-патріотичної гри "Джура"("Сокіл") рій «Молода Січ» вирішив долучитися до відновлення культурних традицій свого народу. Тож діти "звернулися" до постаті Великого «співця» українського народу – Т.Г.Шевченка. Адже виховний ідеал гри «Сокіл»(«Джура») – козак-лицар, свідомий та відповідальний громадянин-патріот своєї держави. Козак-лицар– це шевченківський тип людини, який міцно укоренився в духовності і бутті українців.

       Учасники рою реставрували  погруддя, яке знайшли в складському приміщенні, де воно пролежало багато років і допомогли організувати церемонію відкриття у холлі Ксаверівської ЗОШ І-ІІІ ст., присвячену 204-й річниці з Дня народження поета.

        Минатимуть роки, спливатимуть віки, а Тарас Шевченко залишатиметься у пам’яті нащадків. Бо є й буде Україна і народ український, який пам’ятає його заповітні слова: "Борітеся! Поборете!"

Переглядів: 470 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Березень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів