МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2015 » Жовтень » 15 » Виховуємо патріотів
20:37
Виховуємо патріотів

Любов до Батьківщини в усі часи була й залишається однією з найдостойніших чеснот людини. Зараз, коли Україна вкотре зі зброєю в руках виборює собі право на незалежність, особливо гостро постає проблема національно-патріотичного виховання підростаючого покоління в загальноосвітніх закладах. Саме тому, плануючи виховну роботу Путрівського НВК на 2015 – 2016 н.р., було обрано такі форми і методи, які сприяли б вихованню в учнях національно-свідомого громадянина, патріота, формували почуття поваги до державних символів, традицій своєї держави, гордості за історію України та її героїчне сьогодення, її волелюбний, незламний народ.

Так, протягом року заплановано проведення «Уроків мужності» та «Уроків пам’яті», на яких діти переглядатимуть художні й документальні фільми про Другу Світову війну та події на сході нашої країни, а головне - матимуть змогу зустрітися, поспілкуватися з сучасними героями-односельцями, які брали безпосередню участь в АТО.

У вересні-жовтні 2015 року в Путрівському НВК проведено ряд заходів, спрямованих на втілення ідеї національно-патріотичного виховання учнів закладу. Зокрема, відбувся благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО та їх сімей. До Міжнародного дня Миру, в рамках обласної акції, пройшов флешмоб «Голуб миру». Учнями НВК було зібрано 11кг 500г пластикових кришечок для виготовлення протезів воїнам АТО та сплетено маскувальну сітку. В переддень Дня захисника Вітчизни пройшла урочиста лінійка, яку підготували і провели учні 8-го класу. Цього ж дня для учнів 5-9 класів відбулася екскурсія на навчальний аеродром. Діти прослухали цікаву розповідь про історію і сьогодення військової авіації, мали змогу зайти в середину військового гвинтокрила та отримали цінний подарунок – прапор України, який бійці частини привезли з Донецького аеропорту.

Підсумовуючи, хочеться зауважити, що діти з задоволенням беруть участь у подібних заходах та акціях, а це означає, що такі поняття як «патріотизм», «любов до Батьківщини» не є для них абстрактними. Це покоління, яке знає, що значить «захищати Батьківщину», і дуже важливо, щоб вогник патріотизму, який розгорається в їх душах, не згасав з плином років.

Переглядів: 577 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів