МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2013 » Січень » 22 » Затверджено положення про шкільні природничо-математичні кабінети
16:43
Затверджено положення про шкільні природничо-математичні кабінети
Міністерством освіти розроблено положення, що визначає вимоги до матеріально-технічного обладнання та науково-методичного оснащення кабінетів з природничо-математичних предметів.

Норми положення про навчальні кабінети з природничо-математичних предметів загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема кабінети з біології, географії, математики, фізики, хімії є обов'язковими для використання в школах незалежно від типу та форми власності.

Документ визначає, що основною метою створення шкільних кабінетів з природничо-математичних предметів є забезпечення оптимальних умов для організації навчально-виховного процесу.

Створення природничо-математичних кабінетів має визначатися предметною специфікою, розміщенням приміщення та оснащенням засобами навчання та шкільним обладнанням.

У загальноосвітніх навчальних закладах із малою наповнюваністю класів допускається використання навчальних кабінетів комбінованого типу (з двох предметів) за вимогами до упорядкування та удосконалення організаційно-педагогічних умов функціонування цих кабінетів.

Затвердженим положенням також встановлені вимоги до матеріально-технічного забезпечення кабінетів, зокрема шкільних меблів, обладнання, устаткування та засобів, що забезпечують безпеку життєдіяльності.

Навчально-методичне забезпечення кабінетів з природничо-математичних предметів має складатися з навчальних програм, підручників, навчальних, методичних та навчально-наочних посібників, обладнання навчального, загального та спеціального призначення з відповідного предмета.

Документ встановлює вимоги до оформлення навчальних кабінетів, для чого зокрема передбачено створення навчально-методичних експозицій.

До експозицій відповідно до спеціалізації кабінету належать: державна символіка, правила роботи в кабінеті, портрети видатних учених галузі, таблиці сталих величин, основних формул, політична карта світу, політико-адміністративна карта України, фізична карта України тощо. Кабінети мають бути забезпечені приладами для вимірювання температури та вологості повітря.

Роботою кабінетів з ПМП керує завідувач, якого призначає директор навчального закладу своїм наказом з числа учителів вищої категорії або вчителів-методистів за профілем.

Завідувач кабінету має відповідати за належний стан обладнання, приладів, упорядкування, зберігання й використання навчально-наочних посібників та інших матеріальних цінностей кабінету.

 Передбачається, що завідувач кабінету з ПМП може щороку подавати пропозиції щодо оснащення кабінету засобами навчання та шкільним обладнанням керівнику навчального закладу.


За матеріалами Освіта.ua
Переглядів: 900 | Додав: adminschool | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів