МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Січень » 14 » 2019 РОКУ ПРОЙДЕ ПІЛОТНА СЕРТИФІКАЦІЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ
10:54
2019 РОКУ ПРОЙДЕ ПІЛОТНА СЕРТИФІКАЦІЯ ВЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ

Постанову Кабінету Міністрів України «Про затвердження Положення про сертифікацію педагогічних працівників» від 27 грудня 2018 р. № 1190 опубліковано на сайті Уряду.

Сертифікація передбачає зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічного працівника, що відбувається в кілька етапів. Вона є виключно добровільною. Мета сертифікації – виявляти та стимулювати педагогічних працівників з високим рівнем професійної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

2019 року відбудеться апробація механізмів проведення сертифікації. У пілотному проекті зможуть взяти участь до 1 тис. вчителів початкових класів. Щоб охопити всі регіони України, МОН своїм Наказом № 1486 від 29.12.2018  визначило максимальний обсяг заяв, які можуть бути подані від кожної з областей на пропорційних засадах (залежно від наявної кількості вчителів початкової школи).

Сертифікація складатиметься з трьох видів оцінювання:

  • експертне оцінювання професійних компетентностей учасників сертифікації шляхом вивчення практичного досвіду їх роботи (проводитиметься Державною службою якості освіти (ДСЯО) та її територіальними органами);
  • самооцінювання учасником сертифікації власної педагогічної майстерності (створення вчителем е-портфоліо);
  • оцінювання фахових знань та умінь учасників сертифікації шляхом їх незалежного тестування (проводитиметься Українським центром оцінювання якості освіти (УЦОЯО) та регіональними центрами).

Реєстрація для участі у сертифікації розпочнеться 15 січня і триватиме до 1 лютого включно.

Підведення підсумків сертифікації заплановано на кінець року. Тож вчителі матимуть достатньо часу для підготовки та проходження всіх етапів.

З докладним описом кожного з етапів сертифікації та критеріями, за якими оцінюватимуться вчителі, невдовзі можна буде ознайомитись на сайтах МОН, УЦОЯО та ДСЯО.

Нагадуємо, що для тих вчителів, які успішно пройдуть сертифікацію, передбачається щомісячна доплата в розмірі 20% посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно обсягу педагогічного навантаження упродовж трьох років чинності сертифіката. Крім того, успішне проходження сертифікації зараховуватиметься як проходження чергової (позачергової) атестації педагогічним працівником з присвоєнням йому наступної категорії або підтвердженням наявної вищої категорії.

УКРАЇНСЬКИЙ ЦЕНТР ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСЯТІ ОСВІТИ

Переглядів: 401 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Січень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів