МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ ВІДДІЛУ ОСВІТИ ВАСИЛЬКІВСЬКОЇ РДА

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Листопад » 29 » «Розвиток пізнавальної активності дітей дошкільного віку у пошуково-дослідницькій діяльності»
14:25
«Розвиток пізнавальної активності дітей дошкільного віку у пошуково-дослідницькій діяльності»

Актуальність питання щодо проведення пошуково-дослідницької діяльності з дітьми дошкільного віку в ЗДО щорічно зростає. Така діяльність, яка організована педагогами в закладі дошкільної освіти, забезпечує сприятливі умови для формування у дітей дошкільного віку допитливості та стійкого інтересу до навколишнього світу. Саме ця форма роботи вдало поєднує сприйняття та діяльність, які є основою розумового розвитку дошкільників, і передбачає розв'язання ситуацій за допомогою проведення дослідів. Під час пошуково-дослідницької діяльності діти використовують свій чуттєвий досвід, самостійно аналізують результати, роблять умовиводи, пізнають сутність того чи іншого об’єкта чи явища тощо.

З метою успішної реалізації завдань освітніх ліній Базового компоненту дошкільної освіти «Дитина в сенсорно-пізнавальному просто­рі», «Дитина у природному довкіллі» 28 листопада 2018 року на базі ЗДО "Дзвінчок" Гребінківської селищної ради відбувся семінар практикум для вихователів ЗДО та НВК (зі стажем більше 5 років) з теми: «Розвиток пізнавальної активності дітей дошкільного віку у пошуково-дослідницькій діяльності».

На початку семінару практикуму вихователь-методист Григораш Л.М. розповіла присутнім про методику організації пошуково-дослідницької діяльності з дітьми дошкільного віку та про створення системи роботи у закладі дошкільної освіти. Після учасниками семінару практикуму були  переглянуті презентації вихователів з певних напрямів та практична робота з дітьми різних вікових груп, а саме:

- з теми «Пошуково-дослідницька діяльність з дітьми раннього та молодшого віку» та пошуково-дослідницька діяльність з піском з дітьми групи раннього віку (вихователь Храмичева О.П.);

- з теми «Пізнаємо світ фарб» та пошуково-дослідницька діяльність з фарбами з дітьми середньої групи (вихователь Люта Л.А.);

- з теми «Подорожуємо казкою та експериментуємо» та пошуково-дослідницька діяльність з дітьми старшої групи (вихователь Глівінська О.М.);

- з теми «Щоб здоровими зростати, про продукти треба знати» та пошуково-дослідницька діяльність з дітьми старшої групи (вихователь Ганіченко О.Ю.).

Дуже сподобалась присутнім виставка обладнання для проведення пошуково-дослідницької діяльності, яку вони оглянули з особливою увагою та зацікавленністю. Далі відбувся мозковий штурм з учасниками семінару «Уточнюємо поняття, активізуємо завдання пошуково-дослідницької діяльності з дошкільниками», після чого методист райметодкабінету Іліч О.Г. підвела підсумки та запропонувала прийняти відповідні методичні рекомендації.

Переглядів: 428 | Додав: RMK | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Форма входу

Пошук

Навчаємося вдома

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Відділ освіти

Освітянські сайти

Ми у Facebook

Профосвіта вчителя

2019/2020 н.р

Корисні посилання

 pedpresa.com

Захист прав дітей

Національна гаряча лінія Національна дитяча гаряча лінія

Архів записів